Bezoek aan de bieb: Nationale voorleesdagen 2024

0,00

Dit jaarlijks ‘voorleesfeest’ eind januari/begin februari is bedoeld om lekker veel aandacht aan voorlezen te besteden. De bibliotheek organiseert groepsbezoeken rondom het Prentenboek van het Jaar. Het verhaal wordt uitgebreid voorgelezen en in alle facetten uitgewerkt.

Beschrijving

Bezoek aan de bieb: Nationale Voorleesdagen 2024

De Nationale Voorleesdagen 2024 zijn van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024. Het Prentenboek van het Jaar is ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos.
Tijdens een bezoek aan de bibliotheek lezen we over de vrienden August en Suus die heel wat van elkaar verschillen. Als Suus aankondigt een verrassing voor August te hebben gaat zijn fantasie met hem op de loop. Wat zal Suus voor hem in petto hebben?
Door zingen, spelen of knutselen zorgen we dat de kinderen het fantasierijke verhaal door en door leren kennen.

Ouders ook welkom
Met een brief voor de ouders nodigen we de kleuters uit om hun ouders de bibliotheek en het prentenboek te laten zien. Kinderen die in de actieperiode lid worden, krijgen een leuke attentie.

Effect van het bezoek
Tijdens het bezoek ligt het accent op leesplezier, uitbreiding van de woordenschat, verhaalbegrip en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarnaast is het goed voor de kinderen als ze kennismaken met de bibliotheek.

Specificaties/ meer info
Aantal bezoeken: 1
Periode: van 24 januari t/m 3 februari 2024 en enkele weken hierna
Duur per bezoek:  45 à 60 minuten
Kosten: gratis
Voor: groep 1 en 2
Doel: kennismaken met de bibliotheek
bevorderen van het leesplezier
Kerndoelen: 1, 2, 9, 12, 54
Plaats: bibliotheek in uw stadsdeel

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 1, Groep 2

Soort activiteit

Bezoek aan de bieb

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg