Biebkoffer: Leesprogramma

U bent hier://Biebkoffer: Leesprogramma

Biebkoffer: Leesprogramma

20,00

Vijf boeken in twee maanden uitlezen! Een uitdaging die uw leerlingen makkelijk aankunnen. U leent een Biebkoffer met ruim veertig boeken, zowel informatieve- als leesboeken. En met leuke activiteiten eromheen (en een beloning!) laat u ze lezen en nog eens lezen. Met handleiding.

Beschrijving

Stickers en leespas

Twee maanden lang boeken lezen over dieren, of over school. Of héél spannende boeken. U daagt iedere leerling uit vijf boeken te lezen. Daar gaan ze vast op in, zeker als ze voor elk boek een sticker verdienen in hun leespas. En als een volle leespas een cadeautje oplevert! In de handleiding staan suggesties om de motivatie hoog te houden. En een bijgeleverde poster kunt u gebruiken om het dagelijkse ‘leesmoment’ aan te kondigen.

Verschillende koffers
U kunt kiezen uit drie onderwerpen

  • Beestachtig: boeken over dieren
  • Bij mij in de klas: boeken over school
  • Op het puntje van je stoel: spannende boeken

De inhoud van de koffers hangt af van de groepen waarvoor u ze leent: voor groep 4 en 5, of voor groep 5 en 6. De boeken voor groep 4 en 5 zijn op AVI-niveaus E3 t/m M6. De boeken voor groep 5 en 6 zijn op AVI-niveaus M4 t/m M6 en enkele B-boeken.

Specificaties/ meer info
Periode: acht weken gedurende het schooljaar, volgens rooster
Kosten: 20 euro per project
Voor: groep 4/5 en 5/6
Doel: bevorderen van het leesplezier
Kerndoelen: 1,9,12
Plaats: in de eigen groep
Inschrijven: door middel van het inschrijfformulier in deze webshop.

 

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 4, Groep 5, Groep 6

Soort activiteit

Biebkoffer

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg