De Leesconsulent – Advies & Expertise

U bent hier://De Leesconsulent – Advies & Expertise

De Leesconsulent – Advies & Expertise

Prijs op aanvraag

Iemand die helpt een schoolbibliotheek op te zetten. Die adviseert over de collectie of als u een leesplan wilt maken. Een workshop verzorgen als leerkrachten meer willen weten over leesbevordering? Dat is de leesconsulent van Bibliotheek Den Haag.

 

Beschrijving

U wilt graag een eigentijdse schoolbibliotheek. Of een aantrekkelijke plaats op school waar ook leerlingen die niet zo makkelijk lezen, graag naartoe gaan. U hecht aan structurele aandacht voor leesonderwijs, maar hebt nog niet de goede manier om dat voor elkaar te krijgen. En u wilt graag dat uw leerkrachten regelmatig inspiratie opdoen over alles wat met lezen te maken heeft. De leesconsulent ondersteunt bij al die uitdagingen op het gebied van leesbevordering bij u op school.

Schoolbibliotheek
Wij helpen u uw schoolbibliotheek weer up to date te maken: door oude boeken en andere materialen te verwijderen, en te helpen (om binnen uw budget) nieuwe materialen uit te zoeken en aan te schaffen. Verder reiken we ideeën aan om wat in de bibliotheek te vinden is, op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Makkelijk Lezen-plein
Een aantrekkelijke plek op school, waar kinderen die dyslectisch zijn of andere leesproblemen hebben graag komen. Waar zij kunnen kiezen uit aantrekkelijk leesmateriaal op hun eigen niveau, en het plezier in lezen terugvinden. Wilt u zo’n Makkelijk Lezen-plein ook op school? Wij geven u graag advies en hulp.

Leesplan
Een leesplan brengt in kaart welke leesbevorderingsactiviteiten uw school al hanteert, en waar de uitdagingen liggen. Het geeft houvast om structureel te (blijven) werken aan leesonderwijs. Met behulp van onder andere leesplan.nl stelt de leesconsulent een plan op voor uw school.

Workshops
Ook voor workshops kunt u terecht bij de leesconsulent van de bibliotheek. Om de leerkrachten te informeren over nieuwe ontwikkelingen op leesgebied bijvoorbeeld. Of ter inspiratie om leesbevordering in de klas dagelijks op de agenda te zetten.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd? Of hebt u een andere vraag? Voeg de Leesconsulent toe aan uw winkelmandje en wij nemen contact met u op. In een persoonlijk gesprek onderzoeken wij hoe we u kunnen ondersteunen, en stellen een op maat gemaakte offerte op.

 

 

 

Extra informatie

Doel

Leesbevordering, Workshops voor leerkrachten

Bibliotheek

Bomenbuurt, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg

Soort activiteit

De Leesconsulent

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Leesconsulent – Advies & Expertise” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een bestelling van een les of een bezoek aan de bibliotheek is op dit moment onder voorbehoud van de geldende corona maatregelen. Sluiten