De Leesconsulent: Nieuws over Boeken en Lezen

U bent hier://De Leesconsulent: Nieuws over Boeken en Lezen

De Leesconsulent: Nieuws over Boeken en Lezen

175,00

Workshops voor docenten. Met antwoorden op vragen als: hoe krijg ik die ene leerling aan het lezen? Zijn er ook boeken voor kinderen met dyslexie? Is mijn klassencollectie nog wel up to date?

Beschrijving

U wilt uw kennis van kinderboeken opfrissen. En nieuwe inspiratie opdoen als het gaat om leesonderwijs. Kies dan een studiemiddag over een van de volgende thema’s.

Is er leven na Roald Dahl?
Boeken van Annie M.G. Schmidt, Paul Biegel en Roald Dahl, de klassiekers kennen we allemaal. Maar er is nog zoveel meer moois verschenen sinds die tijd! Laat u verrassen en inspireren door de nieuwste namen en titels in kinderboekenland, waarmee u alle kinderen aan het lezen krijgt.

Vergeet de jongens niet
Jongens zijn gemiddeld minder leesvaardig dan meisjes. Dit wordt door internationaal onderzoek telkens weer aangetoond. Daarom is het tijd voor actie! Letterlijk en figuurlijk, want jongens lezen graag over actie en avontuur. Wij vertellen u alles over spannende jongensboeken.

Praten over boeken
Hoe kun je kinderen op een andere manier over een boek laten vertellen dan in een boekverslag? Probeer een groepsgeprek! Praten en discussiëren over boeken is voor kinderen stimulerend. Zij leren zo verbanden leggen tussen de tekst en hun eigen ervaringen. Wij geven tips voor zo’n gesprek. En voorbeelden van inspirerende vragen die zijn ontwikkeld door de Engelse kinderboekenschrijver en leesbevorderaar Aidan Chambers, en die als leidraad dienen tijdens een groepsgesprek.

Specificaties/ meer info
Aantal bijeenkomsten: 1
Periode: in overleg
Duur per les: 60 – 90 min.
Kosten: 175,-
Voor: Leerkrachten
Doel: Leesbevordering
Plaats: op school

Extra informatie

Doel

Workshops voor leerkrachten

Soort activiteit

De Leesconsulent

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Leesconsulent: Nieuws over Boeken en Lezen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *