De Leesconsulent: Aan de slag met Code

U bent hier://De Leesconsulent: Aan de slag met Code

De Leesconsulent: Aan de slag met Code

375,00

Coderen is de taal van de toekomst! In de lessenreeks ‘aan de slag met codeleren kinderen hiermee op een speelse manier om te gaan. Zo maken ze zelf de leukste technische creaties. Het programma bestaat uit drie lessen; een introductieles om het begrip programmeren te verhelderen, en twee verdiepingslessen. Hierin gaan de leerlingen werkelijk programmeren en krijgt de leerkracht instructie.

Beschrijving

Levend programmeren
In de introductieles programmeren gaan de computers uit. We gaan ‘levend programmeren’: de kinderen zijn zelf de robot die geprogrammeerd moet worden. Best lastig, ze moeten een activiteit die de robot uitvoert, in precies de juiste stapjes omschrijven, ander gaat het al snel mis …

Aan de slag met code.org*
In de vervolglessen komt het echte programmeren aan bod! Leerkrachten en groep bezoeken samen de website van Code.org. Hier kunnen kinderen tot 12 jaar, spelenderwijs leren programmeren. Terwijl uw leerlingen een uurtje programmeren, introduceert de mediacoach van de bibliotheek u in het dashboard, de startpagina voor de leerkracht. Hier kunt u de leerling afzonderlijk volgen en begeleiden. Om deze les op school te kunnen is het noodzakelijk dat de school zorgt voor voldoende PC’s of laptops, minimaal 1 per 2 kinderen.  Deze les vraagt bovendien veel begeleiding. Daarom is het belangrijk dat er naast de vaste juf/meester, en de leesconsulent, nóg iemand bij is om te assisteren. 

Opdracht met Scratch
In de volgende les staat programmeertaal Scratch op het programma. Met Scratch kun je animaties maken. Leerlingen en leerkracht krijgen in deze les naast wat theorie een opdracht die zij in Scratch moeten uitwerken. Op school en thuis kan er vervolgens nog meer ge-Scratcht worden.

Deze les is onderdeel van onze
Leerlijn programmeren Bibliotheek Den Haagpdf (1)

Specificaties/meer info


Aantal bezoeken: 3
Periode: in overleg Duur: 60 minuten
Kosten: 375 euro
Voor: groep 6,7,8
Doel: kennismaken met programmeren, Mediawijzer worden
Kerndoelen: 1,2,35
Mediawijsheid competenties: B2, G2
21ste eeuwse vaardigheden: ICT geletterdheid
Plaats: bibliotheek in uw stadsdeel
Inschrijven: door middel van het inschrijfformulier in deze webshop

Extra informatie

Doel

Mediawijsheid

Groep

Groep 6, Groep 7, Groep 8

Soort activiteit

De Leesconsulent

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Leesconsulent: Aan de slag met Code” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een bestelling van een les of een bezoek aan de bibliotheek is op dit moment onder voorbehoud van de geldende corona maatregelen. Sluiten