De Leesconsulent: Voor betrokken ouders

U bent hier://De Leesconsulent: Voor betrokken ouders

De Leesconsulent: Voor betrokken ouders

250,00

Workshops en voorlichting voor ouders om de betrokkenheid bij het lezen te stimuleren. Minimaal twee bijeenkomsten per programma: over interactief voorlezen, handpoppen maken, het Sinterklaasfeest, of over een onderwerp naar keuze.

Beschrijving

De kans dat kinderen boekenliefhebbers worden is groot als zij ouders hebben die ze stimuleren om te lezen. Maar liefst vijf keer zo groot als wanneer zij ouders hebben die dat niet doen! In verschillende workshops reiken wij ouders mogelijkheden aan om kinderen op een interactieve manier te betrekken bij boeken en verhalen. En we geven informatie over alles wat met boeken en lezen te maken heeft. U kunt ouders de volgende workshops aanbieden:

Zelf een handpop maken
Een handpop heeft een magische werking op jonge kinderen: de hoofdpersoon van het prentenboek als handpop zal voor hen ‘tot leven’ komen. Kinderen gaan vaak als vanzelf met de pop praten en zijn op die manier actief met taal en hun emoties bezig. Van een oude sok en twee ogen maak je al een olifant of je favoriete boekfiguur. Tijdens deze bijeenkomsten leren wij de ouders hoe je van simpel materiaal heel mooie poppen kunt maken. De bibliotheek zorgt voor de materialen en de inspiratie.

Interactief voorlezen
Interactief voorlezen: je leest een verhaal voor, maar prikkelt de kinderen actief deel te nemen, mee te denken en hun emoties erbij te laten zien. Zo maken (jonge) kinderen kennis met probleem oplossend denken en leren ze hun ‘eigen mening’ te geven. Dat stimuleert hun zelfvertrouwen!

Tijdens de workshop vertellen we over manieren die daarbij helpen: stemgebruik, lichaamstaal, voorwerpen, en door bijvoorbeeld ‘open’ vragen te stellen. Zo kunnen jonge kinderen nog meer genieten van voorlezen.

Ouderochtend, -middag of –avond
Kleine workshops, of informatieve ochtend, middag of avond over onderwerpen als leesbevordering, de Kinderboekenweek, of de nieuwste kinderboeken.

Een ouderbijeenkomst is een goede manier om veel ouders tegelijk te bereiken. Wij helpen u graag om een aantrekkelijk en informatief programma in elkaar te zetten.

Sinterklaasfeest
Workshop over Sinterklaasliedjes en – gedichten, de stoomboot en natuurlijk de bijzondere man met de baard. Speciaal voor ouders die niet met de Nederlandse tradities bekend zijn.

In de decembermaand valt er soms een gat tussen de wereld thuis en op school voor kinderen van ouders met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse. Om die ouders dichter bij de belevingswereld van kinderen te brengen leren we ze alles wat met Sinterklaas te maken heeft.

Als u graag meerdere bijeenkomsten of programmaonderdelen wilt bestellen, kies dan voor 2 of meer projecten in uw winkelmandje.

Specificaties/ meer info
Aantal bijeenkomsten: 2
Periode: in overleg
Duur per bijeenkomst: 60 min.
Kosten: €250,-*
Voor: ouders
Doel: ouderbetrokkenheid
Plaats: op school of in de bibliotheek

 

Extra informatie

Doel

Ouderbetrokkenheid

Soort activiteit

De Leesconsulent

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Leesconsulent: Voor betrokken ouders” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *