Basisvaardigheden volwassenen

U bent hier:/Basisvaardigheden volwassenen
Basisvaardigheden volwassenen 2019-01-11T12:05:26+00:00

Basisvaardigheden volwassenen

IMG_2881Lezen is belangrijk als communicatiemiddel en instrument om informatiebronnen te kunnen raadplegen. Wie leesvaardig is heeft het gemakkelijker in de maatschappij. Maar lezen is vooral ook plezierig! Volwassenen die nog niet voldoende kunnen lezen en schrijven om goed deel te nemen aan het maatschappelijk leven, geeft de bibliotheek volop ondersteuning. Dit gebeurt samen met taalaanbieders, belangrijke partners van de bibliotheek. NT1 en NT2-cursisten kunnen via hen bij de bibliotheek terecht voor aanvullende cursussen, en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen. Alles om beter te leren lezen, schrijven, spreken en inburgeren.

Docenten kunnen daarbij gebruikmaken van een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek. Daar vindt u eenvoudige leesboekjes en taalmethodes voor uw cursisten.

Zo helpen wij volwassenen basisvaardigheden op taalgebied aan te leren.
En dragen we bij aan de duurzame aanpak van laaggeletterdheid bij volwassenen. U vindt ons taalaanbod op deze website.

Ook leren omgaan met computers (o.a. Klik en Tik) en het gebruik van internet kunnen geleerd worden in de bibliotheek. Voor individuele cursisten vindt u het bibliotheekaanbod op www.bibliotheekdenhaag.nl

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen door middel van de contact button op de projectpagina’s.

“De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld”  
Ludwig Wittgenstein