Voorschoolse educatie

U bent hier:/Voorschoolse educatie
Voorschoolse educatie 2018-05-08T09:10:46+00:00

Voorschoolse educatie

IMG_2799Voorlezen aan baby’s, peuters en dreumesen loont! Peuters en kleuters die elke dag 15 minuten worden voorgelezen, presteren op school beter in taal en rekenen. Dat niet alleen: ze hebben een voorsprong in hun sociaal-emotionele, lichamelijke en creatieve ontwikkeling. Reden genoeg voor Bibliotheek Den Haag om voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Zeker voor kinderen uit gezinnen waarin de ouders niet of nauwelijks voorlezen, is de rol van de kinderopvang/voorschool belangrijk. Voorlezen, vertellen en platenboeken laten zien in de voorschool: dat alles wakkert het leesplezier al vroeg aan en is goed voor de woordenschat van de jonge kinderen.

Wij ondersteunen hierin met allerlei materialen, die zijn bestemd om kleine kinderen te laten genieten van een verhaal en zo spelenderwijs hun woordenschat te vergroten. Wij organiseren bijeenkomsten die ouderbetrokkenheid stimuleren, en ouders aanzetten om zelf voor te gaan lezen. En we nodigen pedagogisch medewerkers uit voor workshops, zodat ze nóg beter zijn voorbereid.
Op bezoek in de bibliotheek of gewoon op de groep.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen door middel van de contact button op de project pagina’s.

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal
A. Einstein