BoekStart in de kinderopvang

U bent hier://BoekStart in de kinderopvang
BoekStart in de kinderopvang 2018-10-27T17:11:51+00:00

Boekstart in de kinderopvang

Trainingen voor professionals die kennis aanredubieb-24eiken om bewust te werken aan leesbevordering bij jonge kinderen vanuit het programma BoekStartPro (van 0-4 jaar).

Training interactief voorlezen
Interactief voorlezen is een manier van voorlezen, waarbij je kinderen uitdaagt actief deel te nemen aan het verhaal. In deze training, voor pedagogisch medewerkers en peuterleidsters, krijgt u daar handigheid in!

De training bestaat uit twee dagdelen. De eerste bijeenkomst is gericht op het speellezen met baby’s en dreumesen. De tweede gaat uit van prentenboeken voor peuters.

In deze training vertellen we over manieren die kunnen helpen bij interactief voorlezen: stemgebruik, lichaamstaal, voorwerpen, en door bijvoorbeeld prikkelende vragen te stellen.
Dit gebeurt aan de hand van filmfragmenten, praktische voorbeelden en eigen ervaringen.
Deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat

Duur: 2 dagdelen
Locatie: bibliotheek
Kosten: gratis voor VVE instellingen
Kosten: 50 euro p.p. voor niet VVE instellingen
Data: in overleg

Training voorleescoördinator
Hoe geef je voorlezen een structurele plek in het beleid en in de uitvoering van de Kinderopvang. Hoe zet je voorleesbeleid op? Welke boeken heb je nodig? En hoe betrek je de ouders erbij? Dit en meer in een training voor de pedagogisch medewerker/leidster die dit als taak in haar/zijn pakket heeft.

Bezig zijn met taal en boeken heeft effect bij jonge kinderen als je er structureel aandacht aan besteedt. Dat kan als je het vastlegt in beleid. Hoe u dat aanpakt, waar u aan moet /kunt denken behalve boeken, en waar u inspiratie kunt halen, zijn enkele onderwerpen van deze training. Deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Duur:  3 dagdelen
Locatie: bibliotheek (instructielokaal)
Kosten: 25,00 euro p.p. voor VVE instellingen. Inclusief het boek Voorlezen gaat zó
Kosten: 100 euro p.p. voor niet VVE instellingen. Inclusief het boek Voorlezen gaat zó
Data: in overleg
Min. aantal deelnemers: 7
Max. aantal deelnemers:
12

 

contact