Deskundige ouders

U bent hier://Deskundige ouders
Deskundige ouders 2018-10-03T11:31:58+00:00

Deskundige ouders

DSC_0200

In verschillende workshops reiken wij ouders ideeën aan om kinderen op een interactieve manier te betrekken bij boeken en verhalen. En we geven informatie over alles wat met boeken en lezen te maken hebben. U kunt ouders de volgende workshops aanbieden.

Workshop:  Samen Lezen
Voorlichting voor ouders over boekjes voor baby’s, peuters en kleuters. Aandacht voor voorlezen, maar ook voor liedjes en (taal)spelletjes. Op locatie of in de bibliotheek. Er zijn allerlei soorten boekjes voor peuters, kleuters en zelfs al voor baby’s. We laten voorbeelden zien, vertellen over de taalontwikkeling van jonge kinderen en geven tips waar je als ouder op kunt letten.

Workshop:  Interactief voorlezen
Workshop voor ouders over een manier van voorlezen waarbij je kinderen uitdaagt actief deel te nemen aan het verhaal. Met voorbeelden van boeken die goed te gebruiken zijn, en allerlei ideeën ter inspiratie! Op locatie of in de bibliotheek. Interactief voorlezen kan iedereen leren, of je nu veel of weinig voorleeservaring hebt. Tijdens de workshop vertellen we over manieren die daarbij helpen: stemgebruik, lichaamstaal, voorwerpen, en door bijvoorbeeld ‘open’ vragen te stellen. Zo kunnen jonge kinderen nog meer genieten van voorlezen.

Workshop:  Handpoppen maken
Creatieve workshop voor ouders. Samen een handpop maken en ideeën opdoen hoe die te gebruiken. Op locatie of in de bibliotheek. Een handpop heeft een magische werking op jonge kinderen: de pop zal voor hen ‘tot leven’ komen. Kinderen gaan vaak als vanzelf met de pop praten en zijn op die manier actief met taal en hun emoties bezig. Een handpop maken is niet moeilijk, van een oude sok en twee ogen maak je al een olifant of je favoriete boekfiguur. Meestal zijn naald en draad zelfs overbodig. De bibliotheek zorgt voor de materialen en de inspiratie. Deze workshop is niet alleen gezellig voor de ouders, maar ook leerzaam. Zij komen meer te weten over de taalontwikkeling van hun kind, en over het gebruik van boeken, liedjes en versjes.

contact