Voortgezet onderwijs

U bent hier:/Voortgezet onderwijs
Voortgezet onderwijs 2018-05-08T09:10:45+00:00

Voortgezet onderwijs

De Leesclub

Wie meer leest wordt beter in taal. Meer lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Leesvaardig zijn en plezier hebben in lezen zijn daarin cruciaal.

Het zijn precies deze aspecten die Bibliotheek Den Haag in haar programma’s voor het voortgezet onderwijs op de voorgrond zet. Blijvend inzetten op meer en betere leesvaardigheid zorgt ervoor dat leerlingen met succes hun opleiding afronden en doorstromen naar een vervolgopleiding of de arbeidsmarkt. Dat geldt evenzeer voor mediawijsheid. Alleen leesvaardige en mediawijze leerlingen zullen in onze (toekomstige) samenleving nog goed kunnen functioneren.

Ter ondersteuning van uw lessen vindt u hier programma’s die bijdragen aan positieve leeservaringen bij uw leerlingen. En bijvoorbeeld ook websites die helpen de informatievaardigheden van uw leerlingen te vergroten. Voor alle leerjaren is er een passend programma.

Wilt u ze – als onderdeel van uw eigen programma – stimuleren naar de bibliotheek te gaan? Tot 18 jaar worden ze gratis lid van de Haagse bibliotheek!

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen door middel van de contact button op de projectpagina’s.

We moeten niet leren wat goede boeken zijn, we moeten een liefde voor boeken leren”
B.F. Skinner