Biebkoffer Plus: prentenboeken over kinderboekenbeesten! + Kinderboekenmuseum

45,00

Lezen over beroemde prentenboekfiguren en daarna naar het Kinderboekenmuseum om de boeken ‘in het echt’ te beleven. U leent een koffer met 25 prentenboeken, met handleiding en leuke, extra materialen.

Beschrijving

Kinderboekenbeesten
In de koffer zitten 25 boeken over 11 beroemde prentenboekfiguren: Rupsje Nooitgenoeg, Kikker, Nijntje en Dikkie Dik bijvoorbeeld. Maar ook Pim en Pom, Kleine ijsbeer en Keepvogel. Deze Biebkoffer Plus sluit aan op de permanente tentoonstelling ‘abc met de dieren mee’ in het Kinderboekenmuseum. Kinderen ontmoeten er al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Vier weken lezen
Vier weken lang leest u de boeken samen met de kinderen. In de handleiding staan verwerkingssuggesties. U vindt in de koffer ook extra materialen zoals een kikkerknuffel, een reuzenboek van Rupsje Nooitgenoeg, een cd met liedjes en ‘het Pim en Pom memospel’.

Boekenbeestenfeest
Tegen het eind van de leesperiode bezoekt u met de groep het Kinderboekenmuseum voor de les ‘Letterpret’. Hierin bekijken de kinderen eerst de tentoonstelling abc met de dieren mee. Daarna gaan ze aan de slag met een eigen verhaal. Kijk hier voor meer informatie.

Gereduceerd tarief
Voor deze samenwerking tussen bibliotheek en Kinderboekenmuseum hanteren we een gereduceerd tarief. U verzorgt zelf het vervoer naar het museum.

Specificaties/ meer info
Periode: vier weken gedurende het schooljaar, volgens rooster
Kosten: 45 euro per project. LET OP: de kosten van vervoer naar en van het museum zijn voor rekening van uw school.
Voor: groep 1 en 2
Doel: bevorderen van het leesplezier
Taalbevordering
Kerndoelen: 1,9,12
Plaats: in de eigen groep en in het Kinderboekenmuseum. LET OP: de organisatie van vervoer naar en van het museum zijn voor rekening van uw school.
Aanmelden: door middel van het aanmeldformulier in deze webshop

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 1, Groep 2

Soort activiteit

Biebkoffer

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg, Benoordenhout