Bezoek aan de bieb: Ik kan al lezen! Woorden koken

0,00

Menige groep 3-leerling kijkt reikhalzend naar die kast vol boeken die ze zelf kunnen lezen. Tijdens dit bibliotheekbezoek geven wij eerst een introductie over welke leesboeken geschikt zijn. Daarna mogen de leerlingen zelf een bibliotheekboek uitkiezen èn mee naar school nemen.

Beschrijving

De bibliotheekmedewerker leest een boek over Vos en Haas voor of presenteert dit op het digibord. Het verhaal wordt uitgewerkt met een spel. De kinderen kunnen zelf van letters woorden ‘koken’.

Zelf een boek zoeken
Tijdens het bezoek laten we de kinderen de bibliotheek zien en ontdekken ze waar de meest geschikte boeken voor hen staan. Ze mogen zelf een boek uitzoeken.

Mee naar school
Het uitgekozen boek mag mee naar school. In de klas leggen de kinderen aan elkaar uit waarom zij dat ene boek gekozen hebben. Zo maken ze andere kinderen ook enthousiast voor dat ene boek en kunnen ze onderling ruilen.

Een bibliotheekpas via school
Met een brief voor de ouders nodigen we de kinderen uit om gratis lid te worden van de bibliotheek. De school kan de gegevens verifiëren zodat de drempel voor de ouders zo laag mogelijk is.

Specificaties/ meer info
Aantal bezoeken: 1
Periode: Gedurende het schooljaar, op afspraak
Duur per bezoek: 45 à 60 minuten
Kosten: gratis
Voor: Groep 3
Doel: Kennismaken met of opfrissen van kennis over de bibliotheek, de bibliotheekregels en het lenen van boeken
Kennismaken met verschillende soorten boeken
Bevorderen van het leesplezier
Leren kiezen van een geschikt eerste leesboek
Kerndoelen:  1,9,12
Plaats: Bibliotheek in uw stadsdeel
Inschrijven: Door middel van het inschrijfformulier in de webshop.

 

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 3

Soort activiteit

Bezoek aan de bieb

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Leidschenveen, Loosduinen, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg