Bezoek aan de bieb: Ruilbezoek Plus

0,00

Regelmatig naar de bibliotheek met uw groep. Leerlingen zoeken nieuwe boeken en krijgen eerst een korte uitleg over een bibliotheekactiviteit, de indeling van de kasten of er wordt voorgelezen. Leesplezier staat voorop!

Beschrijving

Mooi extraatje
Door regelmatig langs te komen in de bibliotheek hebben uw leerlingen steeds een nieuw leesboek dat aansluit bij hun interesse. De informatie die we vooraf geven over de bibliotheek, een actueel onderwerp of een leesbevorderingsactiviteit, is een mooi extraatje. Vaak wordt er voorgelezen uit de leukste boeken.

Zo werkt het
U maakt een afspraak met de bibliothecaris om met alle leerlingen naar de bibliotheek te komen. Wij geven eerst een korte presentatie (van een kwartier); daarna zoeken de leerlingen zelf een geschikt boek. Dat kan betrekking hebben op het onderwerp van de introductie. Het kan ook een boek zijn dat ze zelf leuk vinden. De boeken worden voor zes weken uitgeleend.

Groepsabonnement
Wij maken voor uw groep een ‘groepsabonnement’. Bij het eerste bezoek toont u een persoonslegitimatie voor het gebruik van de kaart. Alle boeken die de kinderen meenemen, registreren we op deze pas. U hoeft de kaart niet zelf te bewaren, wij houden hem in de bibliotheek.

Specificaties/ meer info
Aantal bezoeken: om de zes weken op afspraak
Periode: gedurende het schooljaar, volgens rooster
Duur per bezoek: 30 minuten
Kosten: gratis
Voor: groep 1 t/m 8
Doel: wennen aan geregeld bibliotheekbezoek
Aanleren van een leesgewoonte
Bevorderen van het leesplezier
Kerndoelen: 1,9,12
Inschrijven: door middel van het inschrijfformulier in deze webshop

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Soort activiteit

Bezoek aan de bieb

Bibliotheek

Bomenbuurt, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Leidschenveen, Loosduinen, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg