Bezoek aan de bieb: Nationale Voorleesdagen 2025

0,00

Dit jaarlijks ‘voorleesfeest’ eind januari/begin februari is bedoeld om lekker veel aandacht aan voorlezen te besteden. De bibliotheek organiseert groepsbezoeken rondom het Prentenboek van het Jaar. Het verhaal wordt uitgebreid voorgelezen en in alle facetten uitgewerkt. 

Beschrijving

De Nationale Voorleesdagen 2025 zijn van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2025. Het Prentenboek van het Jaar is ‘Rinus’ van Ingrid en Dieter Schubert.
Tijdens een bezoek aan de bibliotheek lezen we over opa neushoorn die oud is en en het liefst de hele dag in de schaduw wil dommelen. Maar vandaag past hij op Rinus. En die wil het liefst de hele dag spelen en ravotten! Rinus stort zich onbesuisd van het ene avontuur in het andere. Maar als hij in de problemen komt, blijkt hij niet de enige held in dit verhaal.
Door zingen, spelen of knutselen zorgen we dat de kinderen het fantasierijke verhaal door en door leren kennen. 

Ouders ook welkom
Met een brief voor de ouders nodigen we de kleuters uit om hun ouders de bibliotheek en het prentenboek te laten zien. Kinderen die in de actieperiode lid worden, krijgen een leuke attentie. 

Effect van het bezoek
Tijdens het bezoek ligt het accent op leesplezier, uitbreiding van de woordenschat, verhaalbegrip en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Extra informatie

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg, Benoordenhout

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 1, Groep 2

Soort activiteit

Bezoek aan de bieb