Bezoek aan de bieb: Ruilbezoek

0,00

Elke zes weken naar de bibliotheek met uw groep. Daar zoekt elke leerling een eigen leesboek uit. Dat kost weinig tijd en de leerlingen hebben steeds een nieuw boek dat aansluit bij hun interesse.

Beschrijving

Zo werkt het
U maakt een afspraak met de bibliotheekmedewerker om met alle leerlingen naar de bibliotheek te komen. Bij het eerste bezoek krijgen ze uitleg over de geschikte boeken voor hun leeftijd. Alle volgende keren zoeken ze zelfstandig een boek uit.

Groepsabonnement
Wij maken voor uw groep een ‘groepsabonnement’. Bij het eerste bezoek toont u een persoonslegitimatie en eventueel een toestemmingsbrief van de schooldirectie voor het gebruik van de kaart. Alle boeken die de kinderen meenemen, registreren we op deze kaart. U hoeft de kaart niet zelf te bewaren, wij houden hem voor u in de bibliotheek.

Ook een Ruilbezoek Plus
Wilt u niet alleen boeken ruilen? Dan kunt u ook kiezen voor Ruilbezoek Plus. Hierbij krijgen de leerlingen bij elk bezoek een kwartier uitleg over de bibliotheek, een actueel onderwerp of een activiteit.

Specificaties/ meer info
Aantal bezoeken: om de zes weken op afspraak
Periode: gedurende het schooljaar, volgens rooster
Duur per bezoek: 15 minuten
Kosten: gratis
Voor: groep 1 t/m 8
Doel: wennen aan geregeld bibliotheekbezoek
Aanleren van een leesgewoonte
Bevorderen van leesplezier
Kerndoelen: 1,9,12
Plaats: bibliotheek in uw stadsdeel
Inschrijven: door middel van het inschrijfformulier in deze webshop

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Soort activiteit

Bezoek aan de bieb

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg