Biebkoffer: Boek & Film groep 5/6

U bent hier://Biebkoffer: Boek & Film groep 5/6

Biebkoffer: Boek & Film groep 5/6

20,00

Wat is leuker, een boek lezen of de film kijken? Uw leerlingen krijgen met deze koffer een mooie kans om dat voor zichzelf uit te vinden. U leent 35 exemplaren van hetzelfde boek, om zelf te lezen door uw leerlingen, een dvd met de film van het boek en een handleiding met suggesties.

Beschrijving

Vergelijken
De kinderen lezen het boek in hun eigen tempo. Daarna kijkt de hele groep de film. Als ze het boek lezen, gaat de fantasie van de kinderen aan het werk. Na de film bespreekt u het verschil tussen de beelden in hun hoofd en de beelden in de film aan de hand van een werkblad.

Verschillende koffers U kunt kiezen uit koffers met de volgende titels:

Dolfje Weerwolfje – Paul van Loon
Dolfje ontdekt op zijn zevende verjaardag dat hij een weerwolf is. Eerste deel uit de serie. Extra: spelletjes om een Dolfjesspelmiddag te organiseren.

Iep! – Joke van Leeuwen
Warre vindt een wezentje dat een vogeltje kan zijn, maar ook een meisje. Dit bekende verhaal is geschikt om veel taalspelletjes in de klas te doen.

Mees Kees – Mirjam Oldenhave
In de klas van Tobias komt een stagiair die nog veel moet leren. De film bestrijkt de eerste twee delen uit de reeks. Veel aanknopingspunten voor taalspelletjes. Extra: kwartet en bordspel.

Mees Kees op de planken – Mirjam Oldenhave
De klas van Tobias moet van de directrice op bezoek in een bejaardenhuis. Door Mees Kees wordt het een heel ander bezoek dan de directrice bedoelde.

Mees Kees op kamp – Mirjam Oldenhave
De klas van Tobias gaat op kamp. Met Mees Kees als begeleider wordt dat uiteraard een bijzonder avontuur. Extra: kwartet en bordspel.

Meester Kikker – Paul van Loon
‘Ik heb een geheim’ zegt de meester tegen de klas. ‘Soms ben ik een kikker. Alleen jullie mogen het weten’. Extra: kikkerspelletjes en kikkerhandpop.

Ophalen en terugbrengen
U haalt de (twee) koffers op in de bibliotheek en levert ze daar ook weer in.

Specificaties/ meer info
Periode: vijf weken gedurende het schooljaar, volgens rooster
Kosten: 20 euro per project.
Voor: groep 5 en 6
Doel: bevorderen van het leesplezier
Kritisch kijken naar verschillen in boek en film
Kerndoelen: 1,2,3,9,12
Mediawijsheidcomp: B1, B2, B3
21ste Eeeuwse vaardigheden: ICT geletterdheid
Plaats: in de eigen groep
Inschrijven: door middel van het inschrijfformulier in deze webshop.

Extra informatie

Doel

Leesbevordering, Mediawijsheid

Groep

Groep 5, Groep 6

Soort activiteit

Biebkoffer

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg

Beste bezoeker, wij ontvangen momenteel geen schoolklassen, maar leesbevordering blijft mogelijk! Neem contact op met uw bibliotheek filiaal voor een passend aanbod. www.edubiebdenhaag.nl/contact Sluiten