Biebkoffer Plus: Prentenboeken lezen over Kikker + Kinderboekenmuseum

45,00

Lezen over het beroemde prentenboekfiguur Kikker en daarna naar het Kinderboekenmuseum om de boeken ‘in het echt’ te beleven. U leent een koffer met 20 prentenboeken, met handleiding en leuke, extra materialen.

Beschrijving

Ik ben Kikker! In de koffer zitten 20 boeken over Kikker en z’n vriendjes. Deze Biebkoffer Plus sluit aan op de permanente tentoonstelling Ik ben Kikker! in het Kinderboekenmuseum. Kinderen ontdekken er al spelend de leukste plekken uit de prentenboekverhalen.

Vier weken lezen Vier weken lang leest u de boeken samen met de kinderen. In de handleiding staan verwerkingssuggesties. U vindt in de koffer ook extra materialen zoals een kikkerknuffel, vingerpoppetjes van kikker en alle vriendjes, mini loco, kwartetspel en twee gezelschapsspellen.

Tegen het eind van de leesperiode bezoekt u met de groep het Kinderboekenmuseum voor de les Blij, boos, bang met kikker. Hierin ontdekken de kinderen in twee groepen  de tentoonstelling en spelen het grote gevoelen-spel. Kijk voor meer informatie op de website van het Kinderboekenmuseum

Gereduceerd tarief Voor deze samenwerking tussen bibliotheek en Kinderboekenmuseum hanteren we een gereduceerd tarief. U regelt zelf het vervoer naar het museum.

Specificaties/ meer info

Periode: Vier weken gedurende het schooljaar, volgens rooster
Kosten: 45 euro per project. LET OP: de kosten van vervoer naar en van het museum zijn voor rekening van uw school
Voor: Groep 1 en 2
Doel: Bevorderen van het leesplezier, Taalbevordering
Kerndoelen: 1,9,12
Plaats: In de eigen groep en in het Kinderboekenmuseum. LET OP: de organisatie van vervoer naar en van het museum zijn voor rekening van uw school.
Aanmelden: Door middel van het aanmeldformulier in deze webshop

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 1, Groep 2

Soort activiteit

Biebkoffer

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg, Benoordenhout