Overige activiteiten: Europese verhalenkoffer

0,00

Een educatief project voor groep 1 t/m 8 met verhalen over de Europese Unie.

 

Beschrijving

De verhalenkoffer is een educatief project van en over de Europese Unie. U kunt op 2 manieren gebruik maken van dit project:  de koffer lenen of gebruik maken van de online versie, zie: http://www.schoolbordportaal.nl/lespakket-verhalenkoffer-europese-commissie.html

Bij ieder thema vindt u een leuke digibordles, die bestaat uit een gesproken verhaal en een quiz. Luister bijvoorbeeld naar de aardige Klomp van de boer, die vertelt over landbouw, naar de statige Hamer die uitleg geeft over het bestuur van de EU of naar de ijdele Kaart, die vertelt over de lidstaten van de EU.

De Europese verhalenkoffer
De Europees blauwe reiskoffer is volgeplakt met stickers. Hij ziet er bereisd uit. Waar is die koffer allemaal geweest?

In de koffer vindt u verschillende voorwerpen die de verhalen ondersteunen. Voor de groepen 5/6 en 7/8 zijn er vragen. Voor groep 1 t/m 4 enkele creatieve opdrachten.

De koffer lenen
U bestelt de koffer gratis via onze webshop en kunt deze ophalen in de bibliotheek in uw wijk. Geef duidelijk de periode aan.

Specificaties/ meer info
Periode: de koffer is te leen op aanvraag. Vermeld duidelijk de periode.
Kosten: gratis
Voor: groep 1 t/m 8
Inschrijven: door middel van het inschrijfformulier in de webshop.

NB: Bibliotheek Den Haag functioneert als tussenpersoon voor uitleen van deze koffer en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Extra informatie

Doel

Luisteren en vertellen

Groep

Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Soort activiteit

Biebkoffer, Overige activiteiten

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg, Benoordenhout