Biebkoffer: Prentenboeken lezen over Kikker

20,00

Lezen over het beroemde prentenboekfiguur Kikker met de keuze om daarna het Kinderboekenmuseum te bezoeken om de boeken ‘in het echt’ te beleven. U leent een koffer met 20 prentenboeken, met handleiding en leuke, extra materialen.

Beschrijving

Ik ben Kikker!
In de koffer zitten 20 boeken over Kikker en z’n vriendjes. Deze Biebkoffer sluit aan op de permanente tentoonstelling Ik ben Kikker! in het Kinderboekenmuseum. Kinderen ontdekken er al spelend de leukste plekken uit de prentenboekverhalen.

Vier weken lezen
Vier weken lang leest u de boeken samen met de kinderen. In de handleiding staan verwerkingssuggesties. U vindt in de koffer ook extra materialen zoals een kikkerknuffel, vingerpoppetjes van kikker en alle vriendjes, mini loco, kwartetspel en twee gezelschapsspellen.

U bekijkt of u met uw groep het Kinderboekenmuseum bezoekt voor de les Blij, boos, bang met kikker. Hierin ontdekken de kinderen in twee groepen de tentoonstelling en spelen het grote gevoelen-spel.
Dit bezoek wordt ook aangeboden via ‘Cultuuronderwijs op zijn Haags’ van Cultuurschakel:
Kijk voor meer informatie op de website van het Kinderboekenmuseum
of op de site van Cultuurschakel

Ook biebkoffer Plus
U kunt deze koffer ook reserveren in combinatie met een bezoek aan het Kinderboekenmuseum. Voor deze samenwerking tussen bibliotheek en Kinderboekenmuseum hanteren we een gereduceerd tarief. U regelt zelf het vervoer naar het museum.

Specificaties/ meer info
Periode: Vier weken gedurende het schooljaar, volgens rooster
Kosten: 20 euro per project. LET OP: de kosten van vervoer naar en van het museum zijn voor rekening van uw school
Voor: Groep 1 en 2
Doel: Bevorderen van het leesplezier, Taalbevordering
Kerndoelen: 1,9,12
Plaats: In de eigen groep en in het Kinderboekenmuseum. LET OP: de organisatie van vervoer naar en van het museum zijn voor rekening van uw school
Aanmelden: Door middel van het aanmeldformulier in deze webshop

Extra informatie

Doel

Leesbevordering

Groep

Groep 1, Groep 2

Soort activiteit

Biebkoffer

Bibliotheek

Bomenbuurt, Bouwlust, Centrale Bibliotheek, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Leidschenveen, Loosduinen, Moerwijk, Nieuw Waldeck, Scheveningen, Schilderswijk, Segbroek, Transvaalkwartier, Wateringse Veld, Ypenburg, Benoordenhout